Review Sj5000x Elite - Goedkoop GoPro alternatief!

Door Downstar2 op woensdag 24 februari 2016 23:47 - Reacties (13)
Categorie: -, Views: 9.125

http://i.imgur.com/CGqvQySl.jpg

Dag Luitjes,

Wederom een review van mij en wederom een van een SJCAM Action camera.

Inmiddels heb ik enkele Sjcam’s eerder reviewed (SJ4000, Sj5000+ en de X1000).
Eerder heb ik al aangegeven dat ik de benamingen vrij verwarrend vind. De SJ5000 kwam in meerdere versies uit. De SJ5000, De SJ500 Wifi en de SJ5000+. De laatste had uiteraard ook gewoon WIFI en was volgens SJCam hun beste model in de SJ5000 Serie. Alleen was deze dan weer voorzien van een Ambarella chipset i.p.v. een Novatek in de andere modellen. Met name een ‘low-light’ situaties zou de Ambarella chipset beter presenteren. Afijn, terugkomend op de verwarrende benaming komt daar met de SJ5000x weer een struikelblok bij. Twee zelfs, maar dat zal ik hieronder verder uitleggen

De SJ5000x is volgens SJCAM de beste actioncamera van de huidige series. Het probleem is echter over welke SJ5000x hebben we het. Want je voelt het misschien al weer aankomen, maar de Sj5000x is er in twee soorten. Zo hebben we uiteindelijk de Sj5000x Limited edition, en de SJ5000x Elite.
Handig he!?

Kort gezegd is de ‘beste’ uit deze twee Sj5000x versies, de elite versie.
Deze heeft een Sony sensor(IMX078 sensor) en heeft de mogelijkheid om in 4K te schieten. Dat dit ook nog niet helemaal 4K is en optimaal zal ik later in de review aanhalen. De Limited Edtion is beperkt tot 2K resolutie en moet het met de OmniVision OV4689 sensor doen. Het schijnt daarnaast dat de limited edition productie inmiddels is gestopt.

In deze review behandel ik dan ook de SJ5000x Elite.

http://i.imgur.com/uZkGaerl.jpg

http://i57.tinypic.com/iw820m.jpg

Eigenlijk komen al mijn SJCam’s van Gearbest.com, zo doende ook weer deze. Waarom? Goede prijzen (vaak coupons beschikbaar) en snelle levering.

De X1000 die ik eerder heb gereviewed kreeg ik ter review opgestuurd, voor de SJ5000x kon ik helaas geen review sample krijgen :( :P .. Dan maar gewoon zelf kopen en wat korting afdwingen door te zeggen dat je een review maakt .

Pakketje werd bij Gearbest via ‘NL Direct’ verstuurd. Wat over het algemeen betekend dat je hem vrij vlot binnen hebt. En dat was in dit geval ook weer. Ik had hem met +- 11 dagen in huis kunnen hebben, maar de douane was zo lief om mijn pakketje een speciale behandeling te geven.
Kosten a 37 euro. (BTW+Administratiekosten).

Kleine domper, maargoed risico van het vak.
Alle producten van buiten de EU met een waarde boven de 22 euro komen in aanmerking voor belasting. 21% van de productwaarde en de gebruikelijke ik meen 13,50

Simpel verpakt in een witte bubbeltjes envelop. Waar je bij andere shops nog wel eens 10 meter aan bubbelfolie erbij krijgt was dat hier zeker niet nodig. SJCam heeft sinds enkele modellen haar dozen verbeterd qua design maar ook qua kwaliteit. Deze voldoet dus ook prima om de Sjcam veilig in te versturen!

http://i.imgur.com/2bHvHw7.png

Uiteraard komt deze SJCam weer met de gebruikelijke Waterproof case en een hoop extra mounts (GoPro compatible!).

De Sj5000x is nu tevens in de aanbieding voor 117,99$ = €107,5
Hij is te bestellen via http://goo.gl/qn0ofJ

http://i61.tinypic.com/eg73gi.jpg

http://i.imgur.com/HOtWUKrl.jpg

Opvallend zijn de volgende punten:

- Sony IMX078 Sensor + (nieuwe) Novatek NTK96660
- 4K @ 24 FPS*
- 2K @ 30 FPS
- Built-in Gyro Anti-shake Stabilization Sensor
- 2 inch scherm
- Wifi

*4K is interpolated, zie ook kopje resultaten!


http://i61.tinypic.com/23hsxm9.jpg


Tja er is weinig veranderd aan het model t.o.v. voorgaande modellen zoals de Sj4000, SJ5000, X1000.
Het enige model wat echt afwijkt van deze series is het M10 model(kubusje).

Verder kan de schermgrote op bepaalde modellen verschillen(1,5”/1,54” of 2” zoals op de SJ5000x)

Wat foto’s van de SJ5000x Elite:

http://i.imgur.com/0y5DlIwl.jpg
http://i.imgur.com/64EhHJXl.jpg
http://i.imgur.com/prtk1Myl.jpg
http://i.imgur.com/IgQdFixl.jpg
http://i.imgur.com/AGqbr2Jl.jpg

Qua uiterlijk mag er dan weinig zijn veranderd, qua software/firmware is er wel het een en ander veranderd. Momenteel draai ik op firmware 1.2.5-S.

Wat het eerst opvalt is dat (ongetwijfeld door het grotere scherm) het layout wat is gereorganiseerd.
Het is allemaal wat duidelijker in mijn ogen ten opzichte van bijvoorbeeld de SJ5000+(die inmiddels in de laatste firmware V2.8, ook een layout ‘upgrade’ heeft gehad).

Zo is sneller duidelijk hoelang je nog kan filmen i.p.v het aantal Gigabytes wat nog vrij is.
Is de indicator voor de batterij een stuk beter geworden en zie je snel of opties aanstaan (bijvoorbeeld WDR, Loop etc.).

Ook in de rest van de firmware zijn de nodige veranderingen. Zodra de SJ5000x is opgestart kom je gelijk in de video mode. Dat blijft uiteraard de basis van een Action camera :P ! Éen druk op de menuknop voorop het toestel brengt je naar de foto mode. Wanneer je nogmaals op de menu knop drukt kom je in een nieuw centraal scherm. Dit scherm geeft snelle toegang tot de belangrijkste modes op de camera.

http://i.imgur.com/vPbTccul.jpg

Een hele verbetering ten opzichte van voorgaande modellen, waarbij je steeds naar het instellingen menu moest en door een hoop pagina’s moest om dingen als video timelapse etc. aan te zetten.

Ook als je nu in bijvoorbeeld mode photo lapse zit en je drukt op de menu knop, dan krijg je de instellingen voor de photo lapse (zoals interval tijden etc.). Ook dit scheelt weer een hoop gedoe door allerlei schermen heen te klikken om de tijd bijvoorbeeld van 2 seconden naar 5 seconden te zetten!

Het vertrouwde instellingen menu is er uiteraard nog steeds wanneer men in het centrale scherm op Setup drukt. Er zijn in dit menu zelfs wat nieuwe features bij gekomen!

Een mooie is de FOV(Field of View) optie. Deze is in te stellen op 170,140,110 en 70 graden.
Uiteraard heb je in de 170 graden een groothoek en is het effect van fisheye duidelijk zichtbaar.
Op 70 graden is er een stuk minder in beeld, waardoor lijnen rechter zijn.

Ook is er een optie ‘Underwater mode’, volgens SJCam worden de kleuren bij onderwater beelden in deze mode wat aangedikt voor een beter resultaat.

Slow Movie, De naam zegt het al Je maakt een filmpje in Slowmotion, Niet echt heel bijzonder gezien ik het beeld liever later zelf bewerk wanneer ik bijvoorbeeld een filmpje in 60 of 120FPS heb geschoten.

Verder heb je nog Watermark. Hiermee kun je (vooralsnog alleen) het SJCam logo onderin beeld brengen bij al je video’s.

Een stukje wat ook onder design mag komen is de naar mijn inzien verbeterde Waterproof case.
Hij lijkt beter te sluiten en bovendien netter afgewerkt. Ook sluit hij beter om de camera aan, waardoor de camera niet zomaar uit je case kan glijden/vallen. Daarnaast heb ik geen last van vignetting(randen van waterproofcase zichtbaar) zoals ik de SJ5000+ wel heb!

Sj5000+:

http://i.imgur.com/NLgCNni.jpg

Sj5000x:

http://i.imgur.com/JkoS0hm.jpg


http://i58.tinypic.com/oqvk1w.jpg


4K is natuurlijk het leuke van de SJ5000x Elite variant, toch is het ‘maar’ in 24 FPS.
Dat is ansich nog niet zo’n minpunt, het probleem ligt hem meer in het feit dat de 4K resolutie niet echt wordt behaald. Het is een interpoled resolutie. Oftewel er zijn lijnen aan toegevoegd om de 4K resolutie te halen..(Real 2880x2160 which is interpolated by the player to 3840x2160.)

Veel interessanter is dan ook de 2K resolutie die ondersteund wordt. Deze schiet in 30 FPS, iets wat volgens de wetenschap voor het menselijk oog als vloeiend moet worden ervaren. Sommige zullen zeggen dat dit als bij 23,97 behaald wordt, maar ik hanteer zelf 30FPS.

In deze review ga ik dus ook niet in op het 4K verhaal. Je zult je wellicht afvragen waarom SJCam 4K toevoegt als het toch geen 4K is. Kort antwoord > Marketing.

Door de term 4K te dragen hopen ze toch net even wat meer SJ5000x elites te verkopen.
Een ander Selling point is naast de 4K optie, de ingebouwde Gyro Sensor. Deze helpt bij het opvangen van trillingen in video’s en zorgt voor een stabiliserende werking.

Over het algemeen weet de Gyro het beeld wel te verbeteren zodra de functie aanstaat. Echter heb Ik bij concurrentie modellen beter werkende Gyro’s gezien! Met name de Gitup Git 2 verbaasde me in dat aspect.

Hieronder zie je een video geschoten door Youtube gebruiker Nigel S:Daarin is duidelijk te zien dat de SJ5000x elite wel degelijk het beeld stabiliseert, maar dat met de Gitup 2 betere resultaten worden geboekt.

Afijn, verder met wat we echt onder het kopje resultaten horen te verwachten.
Juist, Foto’s en video’s geschoten met de Sj5000x elite!
http://i.imgur.com/k7tMbTF.jpghttp://i.imgur.com/NCCCJ2a.jpghttp://i.imgur.com/vbi4Wee.jpghttp://i.imgur.com/tbUpOYp.jpghttp://i.imgur.com/96ob7Vi.jpghttp://i.imgur.com/3WjiLai.jpghttp://i.imgur.com/8E9okpo.jpghttp://i.imgur.com/wri1b9e.jpghttp://i.imgur.com/JXTsJac.jpghttp://i.imgur.com/vSvjbu8.jpghttp://i.imgur.com/Uhon7aO.jpghttp://i.imgur.com/fsGIfuC.jpg Exposure op 5 Seconden.

De video’s op Youtube zijn niet bewerkte materialen, ze komen rechtstreeks uit de camera.
Let erop dat Youtube maximaal een bandbreedte van +-10 Mbit ondersteund. Hierdoor is de kwaliteit dus achteruit gegaan ten opzichte van het origineel.

Wanneer we een vergelijking maken met het SJ5000+ model, dan zien we dat de SJ5000+ net iets anders met kleuren om gaat. Dit is te verklaren door de verschillende chipset in beide modellen.
SJ5000x = Novatek en SJ5000+ = Ambarella. En met name in situaties met low-light zien we dat de SJ5000x een stuk minder presteert. (De verschillen tussen beide chipsets heb ik eerder in mijn SJ5000+ Review al aangetoond). Overdag vind ik de kleuren in de SJ5000x dan weer beduidend beter (meer contrast)

Sj5000+ (links) VS SJ5000x (rechts)

http://i.imgur.com/4Y397Cy.jpg http://i.imgur.com/K4JuWDZ.jpg

http://i.imgur.com/SP4C08X.jpg http://i.imgur.com/rzwXHvC.jpg

http://i.imgur.com/whqakIF.jpg http://i.imgur.com/3FvDj4T.jpg


http://i61.tinypic.com/5l4arr.jpg


De SJ5000x elite brengt wederom een verbetering ten opzichte van voorgaande modellen.
Een groter scherm, de 2k resolutie die uiterst scherp is, en uiteraard de Gyro ongeacht dat die wat beter kan als je kijkt naar concurrentie. De Gitup 2 heeft daarin tegen weer een wat minder scherp(lees gedetailleerd) beeld. Het is maar net waar de prioriteiten liggen.

En dat is eigenlijk ook de hele conclusie van dit verhaal, Waar liggen je prioriteiten?

Ik krijg dan ook regelmatig de vraag van mensen of ze nu moeten upgraden van de Sj4000 of welk SjCam model dan ook naar het (zoveelste) nieuwe model van SJCam of moeten ze misschien wel kiezen voor een model van de concurrentie?

Voor je zelf moet je duidelijk maken wat je met de action camera wil doen.
Ga je vaak in het donker filmen dan is de Sj5000+ misschien wel een betere keuze dan de Sj5000x.
Doe je aan actiesporten of film je vaak met veel dingen waarin het beeld veel schommelt,
dan ben je misschien wel beter af met de Gitup 2, Wil je gewoon een leuke action camera voor (echt!) weinig geld dan ben je ook al goed af met de Sj4000.

Wil je gewoon een mix van dit alles, ja dan kan ik je de Sj5000x elite aanraden ;)!


http://i59.tinypic.com/2psq6fm.jpg

Uiteraard heb ik voor de luie of misschien wel erg fanatieke mensen ook weer een video review gemaakt. Hiermee hoop ik een nog duidelijker beeld te geven van deze camera.
Vrijwel alle punten uit deze review worden daar nog eens uitgelegd.

Dank voor het lezen/bekijken van de review, mochten jullie het waarderen..
Dan is een likeje op de video in Youtube van harte welkom.

Mochten er nog fouten in deze review staan(ongetwijfeld spelfouten, ik heb de tekst verder niet gecontroleerd en vrij vlot getypt dus :P..) dan mag je me even PM/DM'en

Downstar


Update:
De Sj5000x is nu tevens in de aanbieding voor 117,99$ = €107,5
(mogelijk moet je als coupon SJ5000X opgeven om de gereduceerde prijs te krijgen!)
Hij is te bestellen via http://goo.gl/qn0ofJ

Volgende: Luxe VR bril voor 2 tientjes !? 04-'16 Luxe VR bril voor 2 tientjes !?
Volgende: Review SJcam X1000 - Budget Action cam 11-'15 Review SJcam X1000 - Budget Action cam

Reacties


Door Tweakers user El Psycho, donderdag 25 februari 2016 07:48

Even een vraagje (ik heb de video review niet bekeken, misschien dat je het daar noemt), maar hoe lang houdt de accu van deze camera het? (liefst bij verschillende resoluties)

Ik heb zelf nog een first gen GoPro, maar die accu houdt het korter uit dan ik (en dat terwijl m'n conditie al niet geweldig is ;-) ). Ik zie op de foto van de doos staan dat die SJCAM 80min @1080p doet (wat naar mijn gevoel ongeveer hetzelfde is als m'n oude GoPro), maar op de hogere resoluties zal dit waarschijnlijk dus nog minder zijn. Haalt hij die 80 min op 1080P ook? En hoe snel is hij dan leeg op 2K of 4K?

Door Tweakers user Jeroenneman, donderdag 25 februari 2016 09:19

Eens met hierboven.

Ik heb een cheap ass Guardo gekocht voor eenmalig wintersport, en daarbij was het toch wel fijn dat je de accu binnen een paar seconden verwisselt had.

Langer dan 55 min hield ie het dan ook niet uit.

Door Tweakers user Downstar2, donderdag 25 februari 2016 09:57

He mannen.

Heb het met deze camera eerlijk gezegd niet getest.
Uit eerdere ervaringen met de Sj4000 etc. weet ik dat ik daar vaak een uurtje mee kon filmen gemiddeld op 1080. De Sj5000+ kan nu ook 2K aan en daar zit ook op plus minus een uurtje. Die heeft een andere chipset die waarschijnlijk wat zuiniger is..

80 minuten lijken mij dan ook wat extreem op de 900mah batterij, deze is in elk model hetzelfde. De batterij heb je echt binnen een paar seconden dus omgewisseld en je kan weer verder.

Ik weet even niet of GoPro batterijen tussen alle modellen swapable zijn, maar ik zie voor 1 batterij een prijs van 24,99 op de officiële site. Voor SJcam kun je ze echt heel cheap bij kopen!

Pak bijvoorbeeld dit setje: http://www.gearbest.com/a...ccessories/pp_238068.html

2 batterijen en een externe lader(Originele SJcam) voor +- €8,5!

Inclusief de meegeleverde batterij heb je dan zeker voor 3 uur aan accu's!

[Reactie gewijzigd op donderdag 25 februari 2016 09:57]


Door Tweakers user stier, donderdag 25 februari 2016 19:24

Slechte kleurweergave, wat dat betreft is de gopro daar een stuk beter in. Heb je de app al getest?

Ik zou deze camera voorlopig links laten liggen.

[Reactie gewijzigd op donderdag 25 februari 2016 19:24]


Door Tweakers user ArnieNFW, donderdag 25 februari 2016 19:43

Heeft het schermpje een toegevoegde waarde? Ik ben nl aan het kijken naar de XIAOMI YI. Die heeft een app, geen schermpje :)

Door Tweakers user Downstar2, vrijdag 26 februari 2016 10:31

stier schreef op donderdag 25 februari 2016 @ 19:24:
Slechte kleurweergave, wat dat betreft is de gopro daar een stuk beter in. Heb je de app al getest?

Ik zou deze camera voorlopig links laten liggen.
Slechte kleurweergave?? hoe kom je daar bij?

De GoPro is warmer standaard out of the box. Wil je dat dan kun je beter SJ5000+ nemen.
Daarnaast kun je zelf natuurlijk spelen met de Whitebalance. Uiteraard ook nog achteraf van alles bewerken in een videobewerkings programma.

Ik vind zelf de GoPro out of the box veel t veel saturation hebben..

Door Tweakers user Downstar2, vrijdag 26 februari 2016 10:49

ArnieNFW schreef op donderdag 25 februari 2016 @ 19:43:
Heeft het schermpje een toegevoegde waarde? Ik ben nl aan het kijken naar de XIAOMI YI. Die heeft een app, geen schermpje :)
Lijkt mij betreft zeer omslachtig om steeds je app te moeten gebruiken om dingen te kunnen zien. Het schermpje (zeker nu de 2 inch met nieuwe indeling) vind ik ideaal. Snel door menu's heen en makkelijk zien wat je in heb gesteld. Playback etc.

Door Tweakers user Mielmania, vrijdag 26 februari 2016 11:11

Leuke review! Zit zelf naar het goedkope broertje te kijken met bijna dezeflde specs, de SJ8000 (soms SJ9000) die door veel china boeren aangeboden wordt voor rond de 80 dollar.
Goede vergelijking: https://youtu.be/Ilym156W01A

[Reactie gewijzigd op vrijdag 26 februari 2016 11:11]


Door Tweakers user Downstar2, vrijdag 26 februari 2016 11:16

Mielmania schreef op vrijdag 26 februari 2016 @ 11:11:
Leuke review! Zit zelf naar het goedkope broertje te kijken met bijna dezeflde specs, de SJ8000 (soms SJ9000) die door veel china boeren aangeboden wordt voor rond de 80 dollar.
Goede vergelijking: https://youtu.be/Ilym156W01A
SJ8000(en SJ90000) is geen officiele SJCAM action camera.
Even opletten dus..

voor +-80 dollar kan je beter een X1000 nemen of een SJ4000 WIFI (Plus) nemen

http://www.gearbest.com/action-cameras-c_11332/ac1_sjcam/

Dan een ripoff van de SJcam :P

Door Tweakers user badabingbadaboo, vrijdag 26 februari 2016 16:01

Hallo,

Ik heb zelf de sjcam4000 wifi maar ik zie vooral dat mijn kleuren niet goed zijn.
Ik zie eigenlijk voornamelijk een blauwe waas en zag ergens op youtube daadwerkelijk dat verschil tussen de sjcam4000 en een nieuwe. Nu is mijn vraag of jij dit herkent en welke specifieke sjcam5xxx beter met kleuren omgaat.

Hier zie je mijn filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=EDtYH_xsVFE

Dit probleem heb ik vooralsnog niet kunnen oplossen op de cam zelf.

Nu heb ik ook lopen zoeken naar een Adobe of een Sony filter die de kleuren automatisch naar GoPro kleuren kan vertalen maar nog geen geluk gehad.

Door Tweakers user Tonnyvh, zaterdag 5 maart 2016 01:41

Hoi Downstar,

Hopelijk ontvang je mijn bericht en wil je er op reageren, want ik knijp hem nogal. Na jouw review dacht ik dat gearbest een betrouwbare site was en ik heb dan ook gisteren de sj5000x elite gekocht. Alleen nu lees ik ineens superveel reacties van mensen die echt letterlijk kunnen fluiten naar hun geld. Is jouw ervaring met gearbest waar? Weten zij dat jij een reviewer bent bijvoorbeeld? Als jouw transactie en zending(en) allemaal soepel zijn verlopen zonder randvoorwaarden zou mij dat best op mijn gemak stellen. Het is toch een hoop geld.

Alvast bedankt voor je tijd en reactie,

Tonny van Hemert.

Door Tweakers user Mielmania, zondag 13 maart 2016 18:05

Tonnyvh schreef op zaterdag 05 maart 2016 @ 01:41:
Hoi Downstar,

Hopelijk ontvang je mijn bericht en wil je er op reageren, want ik knijp hem nogal. Na jouw review dacht ik dat gearbest een betrouwbare site was en ik heb dan ook gisteren de sj5000x elite gekocht. Alleen nu lees ik ineens superveel reacties van mensen die echt letterlijk kunnen fluiten naar hun geld. Is jouw ervaring met gearbest waar? Weten zij dat jij een reviewer bent bijvoorbeeld? Als jouw transactie en zending(en) allemaal soepel zijn verlopen zonder randvoorwaarden zou mij dat best op mijn gemak stellen. Het is toch een hoop geld.

Alvast bedankt voor je tijd en reactie,

Tonny van Hemert.
Weet niet of je al en reactie hebt gehad maar wat ik lees zijn de ervaringen wisselend. Maar ik ik zou je niet te druk maken, als ze nooit leveren zouden ze echt niet zo lang bestaan. En onthoud,je leest alleen de verhalen van mensen die niet tevreden zijn!

Door Tweakers user Downstar2, maandag 14 maart 2016 12:37

Mielmania schreef op zondag 13 maart 2016 @ 18:05:
[...]


Weet niet of je al en reactie hebt gehad maar wat ik lees zijn de ervaringen wisselend. Maar ik ik zou je niet te druk maken, als ze nooit leveren zouden ze echt niet zo lang bestaan. En onthoud,je leest alleen de verhalen van mensen die niet tevreden zijn!
Klopt, mensen met klachten nemen de moeite om dit te plaatsen op internet etc.
Mensen met goede ervaringen vinden het wel best, tenzij het echt een uitzonderlijk goede ervaring is geweest of op het moment dat ze er wat voor terugkrijgen :P.. (Dingen als kortingsbonnen etc.)

Dit is het bericht dat ik naar Tonny heb gestuurd, het is wellicht ook voor anderen interessant. Vandaar dat ik hem maar even openbaar maak.


He Tonny,

Altijd spannend, zendingen uit het buitenland!

Waarschijnlijk als ik het zo lees een van je eerste bestellingen uit China?

Ik heb alleen maar goede ervaringen met Gearbest.
Helaas lees ik ook wel eens slechte verhalen ja.

Echter, vaak zijn dit verhalen van mensen die totaal geen kennis hebben van het bestellen in het buitenland. Zij houden dan geen rekening met bijvoorbeeld eventuele extra kosten als belasting en inklaringskosten. Die je nu eenmaal verschuldigd bent bij bestellingen van boven de 22 euro.
(Gelukkig wordt lang niet alles gecontroleerd en is het dus zo af en toe dat je pakketje wordt onderschept en dat je dan middels de factuur de waarde van het pakket moet aantonen. Waarde boven de 22 euro? dan mag je betalen voor je het pakketje krijgt bezorgd ;))

Veel mensen zijn hier dus niet van op de hoogte, waardoor je daar vaak negatieve reacties over leest. Ook de verzendtijden zijn bij de meeste niet bekend. Met de gratis verzendmethode die door de meeste chinese webshops wordt geboden aangeboden moet je al gauw rekenen op 2 weken tot een maand verzendtijd.

De meeste hebben daarvoor geen geduld en verwachten het pakketje dus binnen een week in huis :'). Is het er dan nog niet, dan komen de eerste klachten al op internet etc..

Om je zorgen helemaal weg te nemen, kun je betalen met paypal.
Het is gemakkelijk maar bovenal erg veilig. Je kunt namelijk je geld gewoon terugclaimen als je niks binnen hebt gekregen!

Maargoed nogmaals, ik heb bij gearbest niets anders dan goede ervaringen gehad.
Ook met hun aftersales/customerservice.

Lees je eens in hier:

http://forum.fok.nl/topic/2284377/1/25

Daar ben ik veel te vinden en er staan een hoop informatie over het in china shoppen.
Ook veel leuke andere webshops die ook zeker het kijken waard zijn! (O.a Banggood.com!)

Groet,

Down

Reageren is niet meer mogelijk