Mechanisch (Game) Keyboard RGB LED voor €40!!!

Door Downstar2 op donderdag 16 juni 2016 14:47 - Reacties (30)
Categorie: -, Views: 7.285

http://i.imgur.com/P4Uodqw.jpg

Vandaag even wat anders dan actioncamera’s. Vandaag een review(tje) van iets heel anders.
Namelijk een mechanisch (gaming) toetsenbord. In deze review ga ik het hebben met jullie over de Motospeed Inflictor CK104 die ook gek genoeg bekend staat als de K84 op de officiële site

Mechanische toetsenborden zijn in NL vrij prijzig. Voor mij dus een reden om eens in ons favoriete shopping land te kijken voor een goed chinees alternatief. Ik heb eerder randapparatuur uit china gehaald die gespecialiseerd was op de gaming markt en dat beviel me eigenlijk prima.
Veel waar voor weinig geld.

Ik heb tijdens het schrijven van deze review tevens een gaming muis onderweg.
Ik ben zelf totaal geen gepassioneerde gamer, maar vind het wel leuk.
Neem dit dus in gedachte tijdens het lezen/bekijken van deze review :) !

http://i57.tinypic.com/iw820m.jpg
Het toetsenbord komt van Gearbest. Daar was hij op moment van bestellen het goedkoopst.
De Motospeed Inflictor CK104 kost nu zelfs maar $45,99(=+- 40 euro*!)

Voor mij echt de grootste reden om eens een mechanisch toetsenbord te kopen.
En af te stappen van de budget modellen van Logitech. In Nederland betaal je voor een mechanisch toetsenbord al gauw 80 euro. (Het dubbele dus!). Dan heb je ook nog een toetsenbord die vrij basic is. Geen RGB led verlichting etc.

Het keyboard komt in een zwarte vrij simpel ontworpen kartonnen doos met daarop een gele sticker met het modelnummer en wat specificaties.

* Er dient wel rekening gehouden te worden met het feit dat het product de grens van 22 euro overschrijdt en daarmee in aanmerking (kan) komen voor extra belasting (21% van productwaarde(incl. verzendkosten) + 13 euro administratiekosten als het via PostNL gaat.)

http://i61.tinypic.com/eg73gi.jpg
http://i.imgur.com/DsCCtiq.jpg


http://i61.tinypic.com/23hsxm9.jpg

Allereerst wat foto’s van het toetsenbord (foto’s zijn aanklikbaar voor origineel)http://i.imgur.com/tEpymiX.jpg

http://i.imgur.com/iNGFGzf.jpg

http://i.imgur.com/koPjnB4.jpg

http://i.imgur.com/P8P80oG.jpg

http://i.imgur.com/nXoXjU2.jpg

http://i.imgur.com/3fac4hI.jpg

http://i.imgur.com/KwOQmbR.jpg

http://i.imgur.com/HzRbwQD.jpg

http://i.imgur.com/EypmVhZ.jpg

http://i.imgur.com/QFMhd2v.jpg

http://i.imgur.com/XQCP6GN.jpg

http://i.imgur.com/i11WOQi.jpg

http://i.imgur.com/hgNkFFT.jpg

De 1100 gram uit het plaatje van de specificaties is het gewicht van de doos + toetsenbord.
Naast het toetsenbord worden een Chinese warranty card en een handleiding mee gegeven. Deze is wat houterig opgesteld als je het mij vraagt. Maar je komt er uiteindelijk wel uit welke toetsencombinaties je moet gebruiken om bijvoorbeeld van effect/kleur te wisselen.

Daarbij is de FN toets eigenlijk altijd leidend. Deze gebruik je voor alle acties.
Hieronder een screenshot uit de handleiding waar alles nog eens opgesomd wordt:

http://i.imgur.com/a4x5Hli.jpg


Toetsenbord ansich is 850 gram en komt met een vrij stugge kabel. Deze is ongeveer 1.5 meter.
De kabel is helaas niet beschermd met een ‘gevlochten’ ommanteling. Iets wat je toch vaak ziet bij gaming spullen om slijtage aan de kabel zelf tegen te gaan.

De kabel is daarnaast direct aan het toetsenbord gesloten. Bij andere modellen van motospeed zie ik ook modellen die doormiddel van een losse kabel te zijn connecten door mini-usb. Voordeel daarvan is dat je dus de kabel zelf een eigen lengte kan geven en eventueel kan vervangen mocht hij onverhoopt toch kapot gaan. Met normaal gebruik slijt je volgends mij de kabel eigenlijk nooit. Tenminste.. Ik niet :P..

Het toetsenbord zelf is vrij compact. De toetsen zitten dichtbij elkaar.
Dit is iets wat je moet liggen, al mijn andere toetsenborden zijn qua indeling ook vrij compact.
Zelf heb ik nu een cheap logitech draadloos setje die wat breder om de toetsen is gebouwd. Daar zitten dan fysieke knopjes om bijvoorbeeld de mediatoetsen te kunnen bedienen. In het geval van de Ck104 moet je dus de FN toets gebruiken met bijvoorbeeld F5.

Het toetsenbord krijgt mede door de aluminium backplate een luxe en solide look.
Afwerking is verder netjes en het toetsenbord wordt gekenmerkt door het ‘floating’ design van de toetsen. Deze zweven boven het toetsenbord. De Motospeed CK104 maakt daarnaast gebruik van doorzichtige (clear) switches. Hierdoor komen de RGB led effecten nog mooier uit.

Onder het toetsenbord zitten voetjes om het toetsenbord in een hoek te zetten.
Verder zijn ze voorzien van rubber als anti-slip.

Over switches en soorten ga ik in paragraaf Prestaties wat dieper in!.

Ik heb de alloy/silver versie qua aluminium. Hij komt ook in versies met rode backplate en een versie met witte toetsen op een licht roze backplate.

http://des.gearbest.com/uploads/pdm-desc-pic/Electronic/image/2016/01/12/1452563815960247.jpg

http://i58.tinypic.com/oqvk1w.jpg

Nu komen we bij het kopje prestaties. Voordat ik hierover in ga wil ik wat basis info meegeven over mechanische toetsenborden. Ik ben zelf totaal geen pro gamer, maar speel zelf af en toe een potje Call of Duty of andere shooter. Ik heb mijzelf wat ingelezen over mechanische toetsenborden en de variatie in switches.

Waarom nou een Mechanisch toetsenbord? Is voor velen de vraag.

Een mechanisch toetsenbord heeft als voordeel dat er gebruik wordt gemaakt van switches i.p.v. een rubberen mat die de aansturing doet.

Switches zijn de ‘schakeltjes’ die onder je keycaps(de plastic ‘dopjes’) zitten.
Een voordeel van deze switches is dat ze dus per toets beschikbaar zijn. Elke toets wordt dus uniek geregistreerd.

http://i.imgur.com/Sg7op3w.jpg

Een rubberen mat zoals je hierboven ziet is wellicht een wat oude techniek. Echter zijn er nog steeds vergelijkbare systemen die gebruikt worden in de budget toetsenborden markt. Bij een rubberen mat is er de kans dat deze toetsen niet gelijktijdig kan registeren. Dit fenomeen heet ghosting.
Hierbij kun je bijvoorbeeld niet gelijktijdig de A W S D en de F of iets dergelijks indrukken omdat de toetsen in de zelfde schakeling zitten van de rubberen mat.

Benieuwd of jou huidige toetsenbord last van ghosting heeft? Bekijk het met de webapp die Microsoft beschikbaar heeft gesteld op de website:

https://www.microsoft.com...ntighostingexplained.mspx

Hier staat het verder ook nog duidelijker uitgelegd dan dat ik het heb gedaan.

De meest bekende leverancier van switches is Cherry. Zij leveren verschillende modellen switches. Die onderscheid maken in kleuren. Elke kleur heeft zijn eigen kenmerken.

Zo zijn de Cherry MX Blue switches erg bekend door de manier waarop zij klikken.
Druk je de toets in dan zal deze een luid klik geluid als feedback teruggeven.

http://www.keyboardco.com/blog/wp-content/uploads/2012/10/Blue.gif
het mechanisme van een blauwe switch.

Dit is met name een erg prettige ervaring wanneer men veel typ werkt doet. Het klikken van elke toets die je indrukt geeft je een voldaan gevoel :P. Uiteraard is het een persoonlijke smaak en zal niet iedereen dit waarderen. Daarom zijn er ook mechanische switches die vrij geruisloos zijn en geen clicky feedback terug geven. Bijvoorbeeld de brown variant. Ook heb je bijvoorbeeld black, Red en clear switches.

De verschillende versies hebben naast onderscheid in het ‘clicky geluid’ ook verschil in de mate van ‘kracht’ dat je moet gebruiken om ze in te drukken. Zo kost het je 50g om een blue switch in te drukken en 80g bij de green. Ook is er verschil in de mate van feedback (tactile) die je terugkrijgt.
Bij bijvoorbeeld de blue switch moet je echt over een bepaald punt heen om de toets in te drukken,
terwijl je bij een linear geen (echte) feedback krijgt maar de toets gewoon indrukt.

Afijn, voor veel typen is een blue switch dus aan te raden. Deze hoef je met niet al te veel kracht in te drukken en zodra hij over het actuation punt komt registreert hij het al als een aanslag.
Hierdoor zou je dus in theorie sneller kunnen typen omdat de toets niet helemaal hoeft te worden ingedrukt tot aan de PCB.

Echte fanatieke gamers kiezen normaliter al gauw voor MX Red of MX Black switches omdat deze geen click geluid maken en geen feedback teruggeven. Daarnaast is de red erg licht met indrukken.
Ondanks dat heeft motospeed er voor gekozen om in haar CK104 toetsenbord blue switches te plaatsen.

Deze zullen wellicht niet het best voor gamedoeleinden zijn, maar slecht is het zeker niet.
Je ziet het ook in de duurdere toetsenbordmodellen van bijvoorbeeld Razor wel eens.
De Blue switches kunnen gezien worden als een goede hybrid voor de niet al te professionele gamer die ook nog eens wat artikelen schrijft. Ideaal dus voor de gemiddelde student :P!

Nogmaals, uiteindelijk komt het dus allemaal aan op persoonlijke voorkeur.

Tijdens het schrijven van de review van dit toetsenbord ging ik er vanuit dat de Motospeed CK104 uitgerust waren met Cherry switches.

Echter ben ik na wat uitvoerig onderzoek erop gestuit dat er geen Cherry MX blue switches maar Outemu Blue switches in dit toetsenbord zit. Het is wel te verwachten als je naar de prijs kijkt dat er wat goedkopere switches in zitten. Al stappen de duurdere merken in Europa ook steeds vaker over op goedkopere switches dan die van Cherry. Uiteraard om de productiekosten zo laag mogelijk te houden. Een voorbeeld is bijvoorbeeld Razor die momenteel gebruik maakt van kailh switches.

De Outemu switches zijn eigenlijk vrij vergelijkbaar met de Cherry MX blue switches, al zouden ze wel wat zwaarder zijn om in te drukken. Volgens veel specificaties in verschillende shops en websites zou het zowel voor de Cherry MX blue als voor de Outemu Blue 50g kracht zijn om de toets in te drukken.

Echter ben ik na wat research op de officiële website van Outemu gekomen.
Hierop staan een hoop specificaties van de Outemu Blue switch (clear). Hij is op vergelijkbare wijze getest als de dure merken dat doen. Altijd leuk om de grafiekjes daarvan te vergelijken!
Mocht je dat nou ook interessant vinden dan wil ik je verwijzen naar de officiële website

De Outemu Blue Switches(Clear) geven wat mij betreft een goede response zonder al te veel kracht te hoeven zetten. Volgends vergelijkingen op internet zijn ze qua click nog wat luider dan de Cherry MX blue switches. https://www.youtube.com/watch?v=HshcCjNpTL0

De toetsenbalk heeft gelukkig geen wiebelend effect, maar drukt netjes over het gehele vlak gelijk in.
Dat zie je bij goedkopere toetsenborden vaak anders. Dit komt ook mede door de stevige double shot keycaps die er zijn gebruikt.

Met deze techniek wordt er in feite 2 delen plastic gebruikt. 1 is de kern waarom het andere stuk plastic wordt gegoten. Het legt beter uit aan de hand van een voorbeeld foto’s.


http://i.imgur.com/kVQNa.jpg
Doorsnede van een keycap. Goed te zien dat het uit 2 delen bestaat

http://i.imgur.com/ZwxGKFE.png
Kern van een doubleshot keycap

http://i.imgur.com/ZnziFty.png
Plastic om de kern heen gesmolten


Voordeel is dat de toetsen dus langer goed blijven qua tekens die erop staan.
Bij gedrukte of gegraveerde letters zul je snel zien dat ze naar een poosje zullen slijten. Met name bij gamers zul je dan de W A S D letters missen.

http://i.imgur.com/aeZ8vEu.jpg

Bron van de foto’s is Ripster. Hij heeft een hoop andere foto’s en uitleg over doubleshot hier staan:
http://imgur.com/a/OhRd4


Dan komen we aan op een punt wat toch ook voor mij een puntje was om het toetsenbord uit eindelijk te kopen. De RGB led verlichting achter de toetsen. Met een hoop effecten/kleuren en andere poespas is het toetsenbord te verlichten. De verschillende soorten effecten en belichtingen heb ik in mijn video zichtbaar gemaakt. Dus bekijk die ook zeker even!

Maar hieronder enkele foto’s van de LED backlight:

http://i.imgur.com/2EsD3Xo.jpg
regenboog effect
http://i.imgur.com/Lu0bM7G.jpg
laagste stand helderheid
http://i.imgur.com/33mgm2D.jpg

http://i.imgur.com/l4Bwrpg.jpg

http://i.imgur.com/hVwAYHt.jpg
Hoogste stand helderheid

Alle instelbare kleuren. Let op dat ze op de foto wat fade out lijken.
In het echt zie je bijvoorbeeld goed verschil tussen licht en donker blauw!

http://i.imgur.com/FtyQ82I.jpg
Groen
http://i.imgur.com/nTwusoD.jpg
Licht blauw
http://i.imgur.com/A5b6GIN.jpg
Roze
http://i.imgur.com/W1lJvYC.jpg
Wit
http://i.imgur.com/zuICDZE.jpg
Rood
http://i.imgur.com/MKrVmRl.jpg
Blauw
http://i.imgur.com/nPkzP8i.jpg
Regenboog
http://i.imgur.com/EROGgmV.jpg
D O W N S T A R , nouja.. na wat puzzelen dan ;)..

De LED verlichting kan uiteraard ook uitgeschakeld worden. Maar geeft wat mij betreft een mooi effect. Ik ben zelf niet zo van de kermiseffecten en regenboog kleuren maar een constante kleur op bijvoorbeeld groen of wit geeft toch een heel mooi effect!

Verder is het handig dat je uit verschillende vooraf ingestelde profielen kan kiezen.
Deze zijn geoptimaliseerd voor bepaalde doelgroepen games. Zo is er bijvoorbeeld met de FN+1 toets te kiezen voor een FPS (First Person Shooter) te kiezen. Hierbij lichten alleen de W A S D knoppen op en de pijltjes toetsen. Hierdoor kun meer gefocust op je game blijven en toch nog de goede knoppen indrukken op het toetsenbord omdat alleen deze oplichten.

Ook is het mogelijk om eigen profielen te maken. Hierbij heb je keuze om de unieke toetsen te voorzien van één van de 7 kleuren die beschikbaar is. (Rood/Groen/Blauw/Licht blauw/Roze/Wit/Geel). Zo kun je dus voor je eigen games een profiel maken die alleen de knoppen zichtbaar maakt die gebruikt worden in desbetreffende game.

Alles is te bedienen zonder extra software te hoeven downloaden. Wat mij betreft een voordeel.
Ik blijf altijd wat huiverig voor chinese software ;).

http://i61.tinypic.com/5l4arr.jpg

Pluspunten:
+ Prijs (+- 40 Euro)
+ RGB LED
+ Outemu Blue switches
+ Double shot Keycaps
+ Compact design
+ Nette afwerking

Nadelen:
- Geen afkoppelbaar snoer
- Snoer niet voorzien van gevlochten ommanteling
- Handleiding niet even duidelijk

Zo zie je maar weer dat achter een voor velen vaak gebruikt item als een toetsenbord, nog een hoop techniek komt kijken!


http://i59.tinypic.com/2psq6fm.jpg


Dank voor het lezen/bekijken van de review, mochten jullie het waarderen..
Dan is een like op de video in Youtube van harte welkom!

Mochten jullie fouten tegen komen in de review, PM mij dan even!
Downstar

Volgende: Review: ILIFE A4s - Goedkope robot stofzuiger! 07-'17 Review: ILIFE A4s - Goedkope robot stofzuiger!
Volgende: Amkov AMK100s - Goedkope Chinese 360 camera!? 05-'16 Amkov AMK100s - Goedkope Chinese 360 camera!?

Reacties


Door Tweakers user Gieltje, donderdag 16 juni 2016 15:05

Hoe zit het met de n-key rollover?

Door Tweakers user Downstar2, donderdag 16 juni 2016 15:12

Je zit met de beperking van USB.

Dus je N-Key rollover is gelimiteerd tot max 10.
Waarbij je dus 6 normale letters/cijfers kan intypen samen met 4 modifiers. (Shift + CTRL).

PS2 schijnt deze beperking niet te hebben

[Reactie gewijzigd op donderdag 16 juni 2016 15:18]


Door Tweakers user TommieW, donderdag 16 juni 2016 15:24

Downstar2 schreef op donderdag 16 juni 2016 @ 15:12:
Je zit met de beperking van USB.

Dus je N-Key rollover is gelimiteerd tot max 10.
Waarbij je dus 6 normale letters/cijfers kan intypen samen met 4 modifiers. (Shift + CTRL).

PS2 schijnt deze beperking niet te hebben
Dit klopt niet helemaal. Bij mijn G710+ kan ik 24 letters (en ongetwijfeld meer) tegelijk indrukken. En deze is toch echt aangeloten via USB. ;)

Door Tweakers user Downstar2, donderdag 16 juni 2016 15:54

TommieW schreef op donderdag 16 juni 2016 @ 15:24:
[...]

Dit klopt niet helemaal. Bij mijn G710+ kan ik 24 letters (en ongetwijfeld meer) tegelijk indrukken. En deze is toch echt aangeloten via USB. ;)
Dat komt door verschillende trucjes ja. Normaliter ligt die beperking dus op 10 voor USB.

Ik ben nu niet thuis, dus kan er niet uit eigen mening over spreken nu.
Al claimt fabrickant FULL N-KEY support ;)

Door Tweakers user Arokh, donderdag 16 juni 2016 15:55

Tja, je kunt met 10 vingers toch maar maximaal 10 toetsen tegelijk nuttig aanraken (als je dat al haalt) dus dat aantal vind ik zelf niet zo belangrijk dat het er 20 kunnen zijn...

Door Tweakers user dnbo, donderdag 16 juni 2016 17:14

Interessant, ik ben benieuwd welke 'warehouse option' je hebt gekozen.

Als je China kiest heb je geen verzendkosten, wat neerkomt op $45.99.
Echter wanneer je Europa kiest dan betaal je $45.23 + $7.05 (standard shipping).

Scheelt toch weer iets... :)

[Reactie gewijzigd op donderdag 16 juni 2016 17:14]


Door Tweakers user rg-mohwa, donderdag 16 juni 2016 19:15

dnbo schreef op donderdag 16 juni 2016 @ 17:14:
Interessant, ik ben benieuwd welke 'warehouse option' je hebt gekozen.

Als je China kiest heb je geen verzendkosten, wat neerkomt op $45.99.
Echter wanneer je Europa kiest dan betaal je $45.23 + $7.05 (standard shipping).

Scheelt toch weer iets... :)
Dat scheelt je dan zoiezo de eventuele invoerrechten of niet ?

Door Tweakers user Sissors, donderdag 16 juni 2016 22:53

Smaken verschillen natuurlijk, maar persoonlijk vind ik dat het luxe effect wel teniet wordt gedaan doordat het lijkt alsof iemand de schakelaars maar even erop heeft geplakt. Zelf zou ik liever hebben dat ze wel een beetje weggewerkt zijn.

Overigens dat hele verhaal over ghosting: Mechanische tobo's hebben daar inderdaad meestal geen last van, sommige rubberdome wel. Maar zover ik weet heeft dat niks te maken met of het nou mechanisch is of niet, het ligt aan of en hoe ze een matrix gebruiken om het uit te lezen. Dat kan je ook bij een mechanische doen, ik gok alleen als het toch een duurdere is dat ze het meteen goed doen.

Sowieso is het ook wel een beetje marketing hoor. Net als N-key rollover, misschien als je van die platform fighter spellen speelt dat je echt alle toetsen tegelijk moet indrukken, maar bij het gemiddelde spel heb je dat niet nodig.

[Reactie gewijzigd op donderdag 16 juni 2016 22:55]


Door Tweakers user Downstar2, donderdag 16 juni 2016 23:13

rg-mohwa schreef op donderdag 16 juni 2016 @ 19:15:
[...]

Dat scheelt je dan zoiezo de eventuele invoerrechten of niet ?
Invoerrechten heb je sowieso niet onder de 150 euro.
Maar ik snap je punt, je hebt als het uit een EU warehouse komt inderdaad geen belastingen die je dan hoeft te betalen.

Ik heb mijne gewoon uit het China warehouse. Kans met normale shipping is niet heel groot dat je belasting extra nog betaald.

[Reactie gewijzigd op donderdag 16 juni 2016 23:13]


Door Tweakers user Downstar2, donderdag 16 juni 2016 23:15

Sissors schreef op donderdag 16 juni 2016 @ 22:53:
Smaken verschillen natuurlijk, maar persoonlijk vind ik dat het luxe effect wel teniet wordt gedaan doordat het lijkt alsof iemand de schakelaars maar even erop heeft geplakt. Zelf zou ik liever hebben dat ze wel een beetje weggewerkt zijn.

Overigens dat hele verhaal over ghosting: Mechanische tobo's hebben daar inderdaad meestal geen last van, sommige rubberdome wel. Maar zover ik weet heeft dat niks te maken met of het nou mechanisch is of niet, het ligt aan of en hoe ze een matrix gebruiken om het uit te lezen. Dat kan je ook bij een mechanische doen, ik gok alleen als het toch een duurdere is dat ze het meteen goed doen.

Sowieso is het ook wel een beetje marketing hoor. Net als N-key rollover, misschien als je van die platform fighter spellen speelt dat je echt alle toetsen tegelijk moet indrukken, maar bij het gemiddelde spel heb je dat niet nodig.
Volgens mij hebben juist alle mechanische toetsenborden juist eigen switches en eigen ´sensors´ (weet ff de juist enaam niet) om elke toets als unieke keypress te zien.

Inderdaad N-Key roll over hoeft inderdaad gene probleem te zijn op een enkele game na dan.

Door Tweakers user Sissors, vrijdag 17 juni 2016 07:26

Ja dat bedoelde ik ook, het hoeft niet, je kan een mechanisch toetsenbord ook prima een matrix geven om ze uit te lezen, maar ik denk dat ze meestal gewoon elke switch eigen uitlees elektronica geven.

Maar er is niks wat je stopt om dat ook bij een rubberdome te doen. Het is duurder, en als je meer prijscompetitief wil zijn dan is dat een reden om het niet te doen, en dan kan je dus problemen met ghosting hebben. Maar het is niet iets wat inherent aan rubberdomes is, het is een design keuze.

Door Tweakers user br men, vrijdag 17 juni 2016 07:39

Je geeft aan dat red en Brown non clicky en lineair zijn. Dat moet red en Black zijn. Brown is tactile en non clicky.

[Reactie gewijzigd op vrijdag 17 juni 2016 07:39]


Door Tweakers user x4lt, vrijdag 17 juni 2016 09:48

Er is tevens een promocode voor de website die 10% korting geeft op computer artikelen. Namelijk: TENOFF

Scheelt ook weer :P

[Reactie gewijzigd op vrijdag 17 juni 2016 09:48]


Door Tweakers user MaartenBos, vrijdag 17 juni 2016 12:15

Wow mooie review! Is ook een stuk betaalder dan de meeste alternatieven die je hier in de winkel ziet liggen

Offtopic, maar wel een heerlijke dosis engrish op die fabrikant site :+
http://www.motospeed.cc/i...c=article&at=list&tid=124
Om even een quote te geven
We always response for Green movement, we will through the innovation production mode, and appearance our products to the consumers, let’s try our best to protect the earth together,
heerlijk :)

[Reactie gewijzigd op vrijdag 17 juni 2016 12:18]


Door Tweakers user Downstar2, vrijdag 17 juni 2016 14:48

br men schreef op vrijdag 17 juni 2016 @ 07:39:
Je geeft aan dat red en Brown non clicky en lineair zijn. Dat moet red en Black zijn. Brown is tactile en non clicky.
Je hebt gelijk, even vergist.
Zal het aanpassen naar Black ;)!

Door Tweakers user Downstar2, vrijdag 17 juni 2016 14:48

x4lt schreef op vrijdag 17 juni 2016 @ 09:48:
Er is tevens een promocode voor de website die 10% korting geeft op computer artikelen. Namelijk: TENOFF

Scheelt ook weer :P
Werkt die ook op actieproducten :)?
Zal wel nice zijn dan heb je echt goedkoop!


Edit: Korting wordt verrekend met de originele prijs.
oftwel met TENOFF moet je opeens 52$ betalen ofzo i.p.v. 45,99$ ;)

[Reactie gewijzigd op vrijdag 17 juni 2016 14:55]


Door Tweakers user Downstar2, vrijdag 17 juni 2016 14:49

MaartenBos schreef op vrijdag 17 juni 2016 @ 12:15:
Wow mooie review! Is ook een stuk betaalder dan de meeste alternatieven die je hier in de winkel ziet liggen

Offtopic, maar wel een heerlijke dosis engrish op die fabrikant site :+
http://www.motospeed.cc/i...c=article&at=list&tid=124
Om even een quote te geven

[...]

heerlijk :)
Dankje :)!

Hahah inderdaad hoog engrish gehalte xD

Door Tweakers user rikislief, vrijdag 17 juni 2016 15:22

Downstar2 schreef op donderdag 16 juni 2016 @ 23:13:
[...]

Invoerrechten heb je sowieso niet onder de 150 euro.
Maar ik snap je punt, je hebt als het uit een EU warehouse komt inderdaad geen belastingen die je dan hoeft te betalen.

Ik heb mijne gewoon uit het China warehouse. Kans met normale shipping is niet heel groot dat je belasting extra nog betaald.
invoerrechten zijn toch vanaf 35 euro ofzo?

Door Tweakers user Downstar2, vrijdag 17 juni 2016 15:26

rikislief schreef op vrijdag 17 juni 2016 @ 15:22:
[...]


invoerrechten zijn toch vanaf 35 euro ofzo?
Nee, je hebt een verstil tussen (omzet)belasting en invoerrechten.

Uit een niet EU land kun je tot 22 euro belastingvrij importeren.
van 22 euro tot 150 ben je omzetbelasting verschuldigd (al wordt je dus niet altijd daarvoor belast).

en alles boven de 150 euro komt in aanmerking voor omzetbelasting en Invoerrechten(kosten)

Zal uiteraard ook wel gewoon op belasting.nl staan


EDIT: hier dus http://www.belastingdiens...tingen_bij_invoer_betalen

[Reactie gewijzigd op vrijdag 17 juni 2016 15:27]


Door Tweakers user copywizard, maandag 20 juni 2016 13:52

dit is nog eens een tip van de dag thx! net besteld en ben erg benieuwd ik wilde eigenlijk een g710+ halen maar nu kan ik dit eerst even aankijken zit er trouwens een palm rest bij of niet?

Door Tweakers user Downstar2, maandag 20 juni 2016 16:54

copywizard schreef op maandag 20 juni 2016 @ 13:52:
dit is nog eens een tip van de dag thx! net besteld en ben erg benieuwd ik wilde eigenlijk een g710+ halen maar nu kan ik dit eerst even aankijken zit er trouwens een palm rest bij of niet?
nee Zoals op foto's/video's is zoals je hem krijgt.

Voor deze prijs echt het testen waard. Voor deze prijs ga je niet veel beter krijgen!

Door Tweakers user Ample Energy, donderdag 23 juni 2016 19:38

copywizard schreef op maandag 20 juni 2016 @ 13:52:
zit er trouwens een palm rest bij of niet?
Bij de CK88 zit wel een palmrest, zag ik.
Downstar2 schreef op maandag 20 juni 2016 @ 16:54:
Voor deze prijs echt het testen waard. Voor deze prijs ga je niet veel beter krijgen!
Leuk dat je deze blog hebt gemaakt! Ik ben ook wel geïnteresseerd geraakt. Ik kan alleen geen warehouse selecteren. Weet jij of ik wat fout doe? Misschien is hij in de EU al uitverkocht, maar misschien kijk ik ergens overheen :P
Edit: Inderdaad "OUT OF STOCK" helaas. Ach ja, kan ik wachten tot hij bij een vriend van me binnenkomt om hem eerst te proberen.

[Reactie gewijzigd op donderdag 23 juni 2016 23:02]


Door Tweakers user Downstar2, vrijdag 24 juni 2016 08:49

Ample Energy schreef op donderdag 23 juni 2016 @ 19:38:
[...]

Bij de CK88 zit wel een palmrest, zag ik.

[...]

Leuk dat je deze blog hebt gemaakt! Ik ben ook wel geïnteresseerd geraakt. Ik kan alleen geen warehouse selecteren. Weet jij of ik wat fout doe? Misschien is hij in de EU al uitverkocht, maar misschien kijk ik ergens overheen :P
Edit: Inderdaad "OUT OF STOCK" helaas. Ach ja, kan ik wachten tot hij bij een vriend van me binnenkomt om hem eerst te proberen.
ik zou hem ook gewoon uit China halen.
Is vaak snel binnen, kans op btw met normale shipping niet erg groot en hij is goedkoper ;).
China heeft wel gewoon stock ook dus ;)
http://goo.gl/6aivDH

Door Tweakers user LankHoar, maandag 27 juni 2016 11:44

Besteld! Inmiddels wel $50 maar dat is nog steeds erg weinig i.v.m. 'reguliere' prijzen :) Ben benieuwd hoe het met de douane gaat :+

Door Tweakers user Downstar2, maandag 27 juni 2016 12:03

LankHoar schreef op maandag 27 juni 2016 @ 11:44:
Besteld! Inmiddels wel $50 maar dat is nog steeds erg weinig i.v.m. 'reguliere' prijzen :) Ben benieuwd hoe het met de douane gaat :+
Klopt, zelfs 50$ is wat dat betreft een koopje!

Door Tweakers user temp00, zondag 3 juli 2016 01:09

Leuk blog/review! d:)b Jammer dat die toetsen van het keyboard niet mooi zijn weggewerkt anders had ik 'm vandaag nog besteld. Zijn er trouwens nog andere positieve/negatieve puntjes naar voren gekomen nu je het keyboard een tijdje in bezit hebt c.q. gebruikt?

Door Tweakers user Downstar2, maandag 4 juli 2016 12:54

temp00 schreef op zondag 03 juli 2016 @ 01:09:
Leuk blog/review! d:)b Jammer dat die toetsen van het keyboard niet mooi zijn weggewerkt anders had ik 'm vandaag nog besteld. Zijn er trouwens nog andere positieve/negatieve puntjes naar voren gekomen nu je het keyboard een tijdje in bezit hebt c.q. gebruikt?
Niet mooi weggewerkt als in het floating design staat je niet aan of?
Dat vind ik juist wel sexy :). Daar door komt er nog een led gloed op de backplate vallen!
Maargoed smaken verschrillen.

Ik heb niet echt een andere mening nu ik hem lang in gebruik heb. Ik vind hem nog steeds fijn werken. Ik heb een een lang artikel moet schrijven en dat ging naar mijn gevoel een stukje sneller dan op mijn oude toetsenbordje. de toetsen pakken het eerder op, dus ik hoef ze niet zo ver meer in te drukken :)

Door Tweakers user temp00, zondag 10 juli 2016 20:27

Downstar2 schreef op maandag 04 juli 2016 @ 12:54:
[...]


Niet mooi weggewerkt als in het floating design staat je niet aan of?
Dat vind ik juist wel sexy :). Daar door komt er nog een led gloed op de backplate vallen!
Maargoed smaken verschrillen.

Ik heb niet echt een andere mening nu ik hem lang in gebruik heb. Ik vind hem nog steeds fijn werken. Ik heb een een lang artikel moet schrijven en dat ging naar mijn gevoel een stukje sneller dan op mijn oude toetsenbordje. de toetsen pakken het eerder op, dus ik hoef ze niet zo ver meer in te drukken :)
Floating design. Kwestie van smaak idd maar het lijkt voor mij net alsof keyboard maar half af is. Misschien is het een kwestie van wennen (heb het nog nooit gezien).

Ok thanks voor de info!

Door Tweakers user ViNyL, donderdag 4 augustus 2016 17:07

Downstar2 schreef op vrijdag 17 juni 2016 @ 15:26:
[...]


Nee, je hebt een verstil tussen (omzet)belasting en invoerrechten.

Uit een niet EU land kun je tot 22 euro belastingvrij importeren.
van 22 euro tot 150 ben je omzetbelasting verschuldigd (al wordt je dus niet altijd daarvoor belast).

en alles boven de 150 euro komt in aanmerking voor omzetbelasting en Invoerrechten(kosten)

Zal uiteraard ook wel gewoon op belasting.nl staan


EDIT: hier dus http://www.belastingdiens...tingen_bij_invoer_betalen
Over alles boven de 22 euro moet je BTW betalen, maar toch ook de inklaringskosten? Dat is volgens mij 12 euro. Dan wordt de prijs al weer een stuk minder interresant..

Door Tweakers user Downstar2, donderdag 4 augustus 2016 22:49

ViNyL schreef op donderdag 04 augustus 2016 @ 17:07:
[...]


Over alles boven de 22 euro moet je BTW betalen, maar toch ook de inklaringskosten? Dat is volgens mij 12 euro. Dan wordt de prijs al weer een stuk minder interresant..
Klopt, je bent ook de inklaringskosten dan verschuldigd.
Deze zijn 13 euro bij een postnl pakket.

Het is iets waarmee je rekening moet houden, al is de kans volgens mij groter dat het pakket zonder problemen(lees belastingen etc ;) ) binnen komt.

Reageren is niet meer mogelijk